Seværdigheder du skal opleve i Boston

Sponsoreret indhold

Den amerikanske kystby Boston er hovedstad i delstaten Massachusetts i USA. Byen huser cirka 650.000 indbyggere, men regner man forstæder (Storboston) med, så når tallet helt op på cirka 4,5 millioner.

Boston var nærmest epicentret for den amerikanske uafhængighedskamp og bryster sig i dag af at huse nogle de mest præstigefulde universiteter i USA – måske hele verden. Det er velkendte og respekterede institutioner som Harvard og MIT (Massachusetts Institute of Technology). Tilstedeværelsen af de mange uddannelsesinstitutioner er med til at give Boston masser af liv og et ungt vibe.

Boston er den perfekte destination for en alsidig storbyferie. Det er en meget overskuelig by, som er nem at bevæge sig rundt i – ikke mindst til fods eller på cykel.

Bosten byder på en lang række af de oplevelser, som mange efterspørger på storbyferien; arkitektonisk et spændende mix af historiske bygningsværker og moderne skyskrabere, et stort udbud af kultur- og sportsbegivenheder, fabelagtige spisesteder (prøv byens skaldyr og fisk) og masser af shopping.

Herunder 4 gode bud på seværdigheder du skal opleve på storbyferien i Bosten.

The Freedom Trail

The Freedom Trail er en cirka 4 kilometer lang rute gennem det centrale Boston mellem Boston Common og Bunker Hill Monument, hvor du ligger vejen forbi ikke færre end 16 steder af stor betydning i den amerikanske historie.

Langs ruten vil du have mulighed for at kigge nærmere på en unik samling af kirker, museer, gravpladser, parker og sågar et enkelt skib.

Ved de fleste af seværdigheder langs The Freedom Trail er der gratis adgang – men enkelte kræver dog betaling.

Old State House

Langs The Freedom Trail kommer du forbi det cirka 300 år gamle Old State House, der oprindeligt fungerede som Bostons rådhus, men i dag er et museum. Museets guider fortæller om stedets tilblivelse og renovering såvel som de mange skelsættende begivenheder, der har fundet sted – f.eks. Boston-massakren.

Du vil høre beretninger om de mennesker, der arbejdede i Old State House og som var med til at forme nationen. En rundtur med en guide varer en lille halv times tid.

Beacon Hill

På din storbyferie i Boston bør du også slå et smut forbi Beacon Hill, som er et fornemt, dyrt og meget upper-class kvarter – men med masser af charme og sjæl. Beacon Hill minder på mange måder om London med sine smalle gader med murstenshuse i victoriansk byggestil. I denne del af byen har udviklingen heldigvis stået lidt stille.

I kvarteret finder du et stort udvalg af små lokale butikker, gode caféer og antikvitetsforretninger.

Sams Bar

Husker du med glæde tilbage på populære karakterer som Sam Malone, Cliff, Diana, Dr. Fraiser Crane, Norm og Woody fra Cheers – eller på dansk Sams Bar?

Den populære amerikanske TV-serie fra 80’erne og start 90’erne foregiver at foregå i Boston, men blev faktisk slet ikke optaget i byen. Og dog. Udvendige scener viser baren Cheers (oprindeligt Bull & Finch Pub) i Boston. Du kan stadig besøge baren og tage et par fotos af ren TV-nostalgi til at pryde din væg på sociale medier.