Nyttig viden om den populære gyngestol

Gyngestolen har eksisteret i mange århundreder, og alligevel forbliver den et af de mest populære møbler. Den allerførste gyngestol var faktisk ikke fremstillet som en gyngestol, men blot som en almindelig stol med meder fastgjort til benene! I dette blogindlæg ser vi på fakta og nyttig info, som du måske ikke kendte til om dette populære møbel. Fortsæt her med at læse og lære hvordan den almindelige gyngestol gik hen og blev til et af de dyreste og mest eftertragtede møbler i dag.

3 sjove facts om gyngestolen, som er værd at huske på

1. Hvem opfandt gyngestolen?

Ingen ved, hvem der opfandt den allerførste gyngestol. Men der er nogle historier, der forbinder amerikaneren Benjamin Franklin med opfindelsen af gyngestolen. Dette er den samme Benjamin Franklin, der også opfandt kilometertælleren, lynaflederen, samt de såkaldte bifokal-briller. At Franklin også skal have opfundet gyngestolen er der dog ikke noget bevis. Det eneste, der er bevist er, at gyngestolen, som vi kender den i dag, stammer fra Nordamerika og er udviklet i begyndelsen af ​​det 18. århundrede.

2. Fordele for mennesker

Nyttig viden om den populære gyngestol 2Folk elsker gyngestolen, fordi de kommer til at føle sig så dejligt afslappede, når stolen bevæger sig frem og tilbage. Således er stolen også populær blandt nybagte mødre, som gynger i stolen for at berolige deres babyer, så de nemmere falder i søvn. Stolen kan også hjælpe folk til at slippe af med nogle af spændingerne i rygsøjlen, fordi kroppens tyngdepunkt ændrer sig, når man sidder og gynger i stolen. Disse møbler er således ergonomisk fordelagtige.

Faktisk ordinerede præsident John F. Kennedys personlige læge ham brugen af ​​møblet for at hjælpe ham til at reducere sine rygsmerter. Kennedys gyngestol har også lave armlæn og et buet ryglæn, der passede til hans krops form. I dag findes der faktisk flere virksomheder, der fremstiller flere af disse Kennedy-gyngestole!

På nogle hospitaler bruges gyngestolen i dag også som en del af patientens behandlingen efter en operation.

3. En stol med mange spændende muligheder for din indretning

Tidligere blev gyngestole brugt mest i haverne. Siden slutningen af 1700-tallet har de dog været stjernen på verandaen i Nordamerika samt en populær stol i de nordeuropæiske haver. Med tiden er det mest populære sted at have sin gyngestol blevet midt i stuen. I dag er gyngestolen legitime møbler til næsten alle værelser i hjemmet, såvel som i sommerhuset. – For hvad er dog bedre end at sidde og nippe til en kop varm the, mens du sidder i din fantastiske gyngestol med din yndlingsbog og kigger ud over vandet i dit sommerhus?

Fremskridt og fornyelse – også indenfor gyngestolens design

Fra at være en helt normal stol med meder fasstgjort til benene, er gyngestolen nu tilgængelige i forskellige designs og former. Den ‘gamle’ eller traditionelle gyngestol kaldes nu også for medegyngestolen, men designer skaber nye smarte og moderne udgaver af gyngestolen for hvert år, der går. Således kan mange af nutidens flotte fletgyngestole bedst beskrives som stole i designs, som er en kombination af den traditionelle gyngestol og den moderne gyngestol.

En anden type moderne gyngestol er Magis Voido-gyngestolen, som nok bedst kan beskrives som en blanding mellem en skulptur og en gyngestol. Dette møbel er fremstillet uden meder, men har en buet underside, som gør, at man kan gynge i stolen. Dette er møblet, der vil gøre dine venner og familie gule og blå af misundelse og skabe et frisk pift i dit hjems indretning!

Gyngestole er således ikke bare almindelige stole, som du kan sidde på, når du vil. Den tjener også helt andre formål, hvor nogle af disse er at hjælpe folk med at lindre rygsmerter. Samtidig kan regelmæssig brug af stolen reducere stress og ubehag i kroppen foruden at hjælpe folk til at slappe ordentligt af ovenpå en hektisk hverdag. De fleste folk holder af at gynge og nyde stolens særligt beroligende effekt når som helst og hvor som helst, der er en gyngestol til rådighed. – Og dette uanset om der er tale om en moderne stol eller en mere traditionel en af slagsen. God afslapning og god gyngen!