Gode tekniske finesser at bruge i bordfodbold

Bordfodbold er et fantastisk spil, som virkelig kan bringe folk sammen. Derfor er spillet også blevet enormt populært på så forskellige steder som arbejdspladsen, baren i byen og i SFO’en. Men uanset hvor man nyder et godt slag bordfodbold, vil der altid være nogen modspillere, som er bedre end en selv.

Vi kender alle sammen typen; uanset hvor meget vi koncentrerer os om at overvinde ham eller hende, så kan din modstander altid overvinde dig med mere præcise bevægelser, bedre boldkontrol og mere præcise skud på mål. Selvom bordfodbold er sjovt at spille, så kan det dog være lidt frustrerende i længden hele tiden at blive afklapset af en mere rutineret spiller. I denne artikel ser vi derfor på nogle helt fundamentale teknikker at beherske i bordfodbold, som drastisk kan forbedre dine chancer for at score mål og overvinde dine modstandere.

Forskellige brugbare teknikker i bordfodbold – bring bolden til kontrolleret standsning

Tricks i bordfodbold 2Før du kan gøre dig forhåbninger om at vinde konsekvent over de fleste modstandere, bør du lære at stoppe bolden i bevægelse. Når du stopper bolden i bevægelse, så forbedrer det dine chancer for at for at score, fordi du har bedre kontrol over bolden. At standse bolden i bevægelse har også den forde, at du derved kan maksimere den tid, hvor du selv har bolden fremfor din modstander. – Og jo længere tid du selv har boldbesiddelsen, desto mindre tid har din modstander bolden til at kunne score mod dig!

Du kan nemmeste fange og standse bolde i bevægelse, ved at du vippe dine spillerfigurer ganske lidt fremad, hvorved spillerfigurens ben kommer til at vippe tilbage. Vinklen mellem din spillerfigur og banen bør være omkring 35-40 grader. Hvis du alternativt forsøger at bringe bolden til standsning med en spillerfigur, der står ret op, så vil du opdage, at dette er en dele sværere, fordi boldens momentum, vil få den til at blive reflekteret tilbage i den retning den kom fra og tilbage mod din modstander!

Du kan også bruge denne taktik, hvis du vil lave en boldaflevering fra dit eget forsvar til en af dine midtbane- eller angrebsspillere. Her skal du bare vippe dine spillerfigurer den modsatte vej, så du kan standse bolden, som kommer bagfra. Herefter kan du lægge op til at skyde på mål.

Alternativt kan du også bringe bolden til standsning ved at fange den mellem siden af spillekabinettet og en af dine flankespillere.

Skud på mål med trækskuddet i bordfodbold

Når du er blevet bedre til at bringe bolden til standsning og derved har opøvet bedre boldkontrol, kan du gå videre med det, som de fleste synes er det sjoveste – nemlig at træne dine skud på mål.

Et af de bedste skud på mål er det såkaldte trækskud eller pull shot. Dette er samtidig et af de skud på mål, som modstanderens forsvarsspiller og målmand har sværest ved at forsvare sig imod. Det klassiske trækskud udføres fra angrebsstangen ved, at man først skubber til bolden med siden af en af angrebsspillerne. Bolden bevæger sig derved parallelt med stangen. Selve skuddet udføres ved, at man i en glidende og lynhurtig bevægelse flytter spillerfiguren om bag bolden og skyder den mod mål mål. Som angrebsspiller har man derfor overraskelsesmomentet med sig, fordi modstanderens målmand sjældent kan forudse, hvornår du skyder og i hvilken retning af målet.

Ofte kan meget rutinerede spille også snyde modstanderens målmand ved at lægge op til et skud direkte på mål, men hvor de i virkeligheden så skyder med hjørnet af foden på angrebsspilleren. Derved snyder man målmanden til at tro, at bolden vil komme ind direkte mod mål, men i stedet sender man den ud mod et af målets sider. En af de bedste taktikker i bordfodbold er altid at være så uforudsigelig som muligt – og det kan man i særdeleshed i angrebet. Det er kun fantasien, der sætter grænser!